Darmowa dostawa od 200,00 PLN

Wybrane Yerba Mate z Paragwaju

2015-12-08

Yerba mate uprawiane w Paragwaju

Yerba Mate Indega Fresca - to świetna propozycja na letnie upały. Dodatek orzeźwiającej mięty pieprzowej do drobno zmielonej paragwajskiej mate jest idealnym połączeniem - taki napar działa pobudzająco i jednocześnie odświeża.
Indega Fresca jest typową yerba mate wyprodukowaną do przygotowania terere. Jest to tradycyjny w Paragwaju napój przygotowany ze zmielonych części ostrokrzewu paragwajskiego zmieszanych z ziołami lub owocami. Taką mieszankę zaparza się nie gorącą, lecz lodowatą wodą. Daje to efekt niebywałego odświeżenia, szczególnie w upalne letnie dni, dodatkowo wzmocniony pobudzającym działaniem yerba mate.
Indega Fresca to również produkt łagodzący problemy żołądkowe. Jest to zasługa mięty pieprzowej obecnej w naparze, znanej ze swych właściwości rozkurczowych. Spory, bo 15% udział mięty pieprzowej w tej miksturze jest również nie bez znaczenia na smak przyrządzonego naparu. Jest on dzięki temu mniej ciężki do picia i łagodniejszy.
Oczywiście możemy taki napar serwować z innymi dodatkami. Wszystko zależy od naszej inwencji, ale dobrym pomysłem może być na przykład domieszka soku z cytryny lub pomarańczy, co w połączeniu z miętą daje iście tropikalny eliksir.

 

Yerba Mate Campesino Refrescante - paragwajska drobno mielona yerba mate Campesino z dodatkiem mięty oraz olejku miętowego. Bardzo odświeżająca i mocno pobudzająca. W sezonie letnim polecamy ją do sporządzania terere, czyli "zaparzamy" lodowatą zamiast ciepłą wodą.
Campesino Refrescante to doskonała Yerba Mate pochodząca z Paragwaju. Kraj ten słynie z produkcji doskonałej jakości mieszanek tego rodzaju. Nie inaczej jest w przypadku Campesino Refrescante: dodatek suszonych i zmielonych liści mięty oraz olejku miętowego sprawia, że uzyskany z tej mate napar jest niezwykle odświeżający. Będzie on doskonale smakował nie tylko podawany klasycznie (czyli po zaparzeniu na ciepło), ale także w wersji terere (na zimno). Przygotowanie terere polega na „zaparzeniu” z użyciem całkowicie lodowatej wody. Tak przygotowany napój zachwyci nawet największych smakoszy i koneserów tego typu połączeń. Campesino Refrescante o przeważającym smaku miętowym z pewnością ukoi pragnienie w upalne dni, a dzięki nawodnieniu organizmu i dostarczeniu mu kompletu minerałów, doda sił do walki z przeciwnościami dnia codziennego. Opakowanie zawiera aż pół kilograma tej doskonałej jakościowo mieszanki yerba mate. Taka paczka wystarczy nam naprawdę na długo i będzie doskonałym dodatkiem do kolekcji naszych mate oraz codziennych herbat. Napar ten dodatkowo pobudzi nasz układ pokarmowy i wspomoże pracę układu trawiennego, natomiast przy częstszym (dłuższym) stosowaniu tego naparu zaobserwujemy utratę wagi ciała, co jest efektem przyśpieszonego metabolizmu.

 

Yerba Mate Campesino Burrito y Te - drobno mielona yerba mate wyprodukowana w Paragwaju. Dodatek zioła burrito i listków krzewu herbacianego działa bardzo odświeżająco, polepsza trawienie oraz wspomaga odchudzanie. Aromatyzowana aromatem mięty. Pyszna również na zimno.
Campesino Buritto  to wyjątkowa odmiana Yerba Mate pochodząca z doskonałej plantacji w Paragwaju. Ta odmiana zachwyci Cię na pewno doskonałym smakiem i aromatem. Osiągnięto to dzięki dodaniu do suszu ostrokrzewu paragajskiego listków krzewu herbacianego oraz zioła burrito. Dzięki temu napój ten jest doskonały dla osób odchudzających się, wspomaga trawienie, ale również jest po prostu silny i ciekawie aromatyczny. Campesino Burrito y Te jest dodatkowo aromatyzowana miętowym aromatem, dzięki czemu jej smak jest jeszcze bardziej wyjątkowy i niepowtarzalny. Podawać ją można zarówno klasycznie na gorąco, ale dobrze sprawdzi się także pita na zimno. Będzie wtedy niezwykle orzeźwiająca. Jest to doskonały napój również na cieplejsze dni, kiedy stanowić może pyszne orzeźwienie i doprowadzi do ukojenia naszego pragnienia. Yerba Mate Campesino Burrito to wytrawny, silny w działaniu typ napoju, który przeznaczony jest dla koneserów. Opakowanie zawiera aż pół kilograma tej zdecydowanej w działaniu Yerba Mate.

 

Yerba Mate Indega Menta Cedron Burrito – to paragwajska yerba mate Indega klasyczna z dodatkiem mięty pieprzowej, werbeny cytrynowej i zioła burrito. Jest dobrze pobudzająca, świetnie odświeżająca. Skład suszu to: yerba mate 84%, werbena cytrynowa 5%, mięta pieprzowa 10%, burrito 1%.

 

Yerba Mate Indega – jest to Yerba mate z plantacji Indega w Paragwaju. Jej smak jest klasyczny, naturalny, bez dodatków, lekko dymny. Jest dobrze pobudzająca, i nie za mocno gorzka. Jest zapakowana w ekonomiczne opakowanie z polietylenu.

 

Yerba Mate Selecta Premium - Selecta w wersji premium jest produktem o podwyższonych walorach smakowych. Do jej przygotowania używa się selekcjonowane liście w specjalny sposób leżakowane po zbiorze. Yerba mate Selecta Premium zawiera wszystko, co w tej marce najlepsze.

 

Yerba Mate Colon Tradicional – to duże, ekonomiczne opakowanie paragwajskiego Colona w wersji tradycyjnej. Charakteryzujący się mocno dymnym aromatem Colon Tradicional 5 kg dedykowany jest wytrawnym koneserom yerba mate, szukającym dobrego pobudzenia w niskiej cenie.

 

Yerba Mate Purahei Tradicional – jest to typowa aragwajska yerba mate, pochodzi ona z plantacji Lauro Raatz, gdzie produkowane jest słynne Pajarito. Susz ma zdecydowany, gorzki smak, drobno mielona, bardzo pobudzająca. Produkowana naturalnie, bez dodatków, czysta i naturalna mate.

 

Yerba Mate Selecta Cedron i Limon – ta Yerba mate produkowana jest z wybranych, idealnie wyglądających liści i łodyżek ostrokrzewu. Napar o wyraźnym, mocnym smaku i dużej sile działania. Dzięki dodatkowi olejku limonkowego i cedronowego uzyskano przyjemny ziołowy aromat.
Yerba Mate Selecta Cedron i Limon stworzono z myślą o osobach stawiających pierwsze kroki w świecie yerba mate, ale dla ktorych ostre, wyraźne smaki nie stanowią przeszkody.

 

Yerba Mate Colon Boldo Menta - popularna w Polsce marka Colon z dodatkami olejków ziołowych mięty pieprzowej i boldo. W Paragwaju pije się ją zwykle z kostkami lodu. Paragwajczycy nazywaja to terere, czyli inaczej yerba mate przygotowana z lodowatą wodą.

 

Yerba Mate Campesino Anis – w tym przypaku to bardzo udane połączenie tradycyjnej, drobno mielonej paragwajskiej yerba mate Campesino z mocno aromatycznym olejkiem anyżowym. Powstały produkt charakteryzuje niesamowicie silny aromat i zaskakująco dobre własności pobudzające.
Wysokiej jakości Yerba Mate pochodząca z Paragwaju. Marka Campesino to niezwykłe połączenie dobrze zmielonych i zmieszanych ze sobą liści i patyczków doskonałej klasy krzewówIlex paraguariensis uprawianych w tym rejonie na najdoskonalej przygotowanych plantacjach herbacianych. Campesino Anis cechuje się niezwykle mocnym aromatem anyżowym. Wszystko to dzięki zastosowaniu olejku anyżowego, co jest rozwiązaniem mniej typowym w przypadku napojów typu mate. Produkt ten zaparza się niezwykle łatwo: wystarczy zalać susz wodą. Najlepiej, by temperatura wody wynosiła od 70 do 80 stopni Celsjusza. Po zaledwie 3 - 4 minutach uzyskujemy niezwykle pyszny napar, który będzie działał na nas silnie pobudzająco, w dodatku długo. To właśnie te właściwości pobudzające sprawiają, że jest to jedna z popularniejszych odmian doskonałego paragwajskiego, bardzo popularnego napoju. Doskonały smak i aromat oraz moc naparu to cechy, które z pewnością bardzo Cię zachwycą.

 

Yerba Mate La Rubia Especial – jest to ekologicznie uprawiana paragwajska yerba mate o bardzo pobudzającym działaniu. Mimo takich właściwości nie jest za ciężka do picia. Ma szlachetny i wyrazisty smak. Susz yerba mate La Rubia składa się z bardzo drobno zmielonych liści z niewielką domieszką gałązek. Polecamy ją raczej dla koneserów.

 

Kup w naszym sklepie

pixel