Termometr kuchenny do pieczenia i gotowania potraw
- Praktyczny i niezastąpiony w kuchni termometr do kontrolowania temperatury napojów i potraw.
Analogowy termometr tarczowy do mierzenia temperatury potraw, napojów. Zakres temperatur - minus 10 do 110 stopni C. Bardzo szybko reaguje na zmianę temperatury. Dokładność pomiaru 2 stopnie. Długość szpikulca- 140mm, średnica tarczy- 25mm.
Termometr kuchenny to świetny, bardzo przydatny prezent dla każdego, kto lubi kucharzyć! Nasz termometr kuchenny posiada czytelną tarczę na której można wygodnie odczytać temperaturę. Temperatura wody ma duże znaczenie w przypadku przygotowani naparów z herbat lub yerba mate. Za wysoka spowoduje, że witaminy ulegną rozłożeniu, a w za niskiej herbata nie zaparzy się.
Szczególnie przydatny przy pieczeniu mięs, posiada dokładne oznaczenia temperatury przygotowywania dla konkretnych gatunków.
Temperaturę mierzymy poprzez zanurzenie wolnego, lekko zaostrzonego końca termometru w przygotowywanym produkcie. Już po chwili na tarczy zauważymy wychylenie się wskazówki określającej temperaturę (podano ją w stopniach Celsjusza). Co ciekawe: zakres skali wynosi od minus 10 do plus 110 stopni, czyli możemy kontrolować ciepłotę zarówno produktów wyjętych prosto z zamrażarki, jak i wrzących. Szpikulec został zabezpieczony przed zniszczeniem - zapakowano go w czerwony plastikowy pokrowiec. Pokrowiec ten przed każdym pomiarem należy zdjąć. Dla bezpieczeństwa w czasie transportu nasz termometr jest starannie zapakowany. Zapobiega to uszkodzeniu szpikulca i tarczy.
Czujnik temperatury znajduje się 1,3 cm do 5 cm od końca szpikulca.
Produkt ten z pewnością ułatwi przygotowywanie potraw, w których niezwykle istotny jest reżim temperaturowy. Może on stanowić niezobowiązujący, a zarazem trafiony prezent dla każdego zwolennika naparów sporządzanych z herbat i yerba mate. Niezastąpiony w pracach kuchennych.
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych. Opinie o Termometr kuchenny do pieczenia i gotowania potraw
4.62
Liczba wystawionych opinii: 16
Opinia potwierdzona zakupem
Poręczny, szybki, czytelny i trwały. Polecam.
2013-10-25Maciej, Bydgoszcz
Opinia potwierdzona zakupem
Dobrze wykonane, zabezpieczone estetycznym pokrowcem, mała zwłoka przy pomiarze. Polecam.
2013-08-15Rafał, Szczecin
Opinia potwierdzona zakupem
Wszystko w porządku, termometr jak termometr, dobrze spełnia swoją funkcję. Polecam!
Opinia potwierdzona zakupem
Termometr jak najbardziej polecam. Jest dokładny i czytelny.
2013-06-19Agata, Kobylanka
Opinia potwierdzona zakupem
Termometr działa tak jak powinien. Jedyny minus to cena.
2013-04-08Mateusz, Suwałki
Opinia potwierdzona zakupem
Działa prawidłowo i o to chodzi
2013-03-01Ryszard, WARSZAWA
Opinia potwierdzona zakupem
polecam ten termometr. Czytelnie wskazuje pomiar temperatury.
2012-10-29Paweł, Połczyn Zdrój
Opinia potwierdzona zakupem
Jak najbardziej w porządku.
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobry, jestem zadowolony
2012-03-30Waldemar, Suwałki
Opinia potwierdzona zakupem
nic dodać nic ując, sprawdzony i dobry, polecam ;)
2010-10-03Patryk, Stargard
Opinia potwierdzona zakupem
dobry ale jak jest płytko to nie chcę wskazywać pokazuje mnie niż jest. ogólnie dobry termometr
2010-09-08Ariel, Tuchomie
Opinia potwierdzona zakupem
Mój egzemplarz nie ma żadnych wad i oprócz kontroli temperatury wody do zaparzania yerby można go używać np. do kontroli temperatury wypieków. Polecam.
2010-06-10Mariusz, Wrocław
Opinia potwierdzona zakupem
Termometr,świetna sprawa .Służy mi nie tylko do parzenie Yerby,ale w codziennym gospodarstwie też si ę nim posługuję.Pozdrawiam Lucyna
Opinia potwierdzona zakupem
polecam, czytelne wskazanie temperatury
2010-01-12Dariusz, Osowiec
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo podoba mi się styl, w jakim ten termometr został wykonany. W nawiązaniu do opinii pana Marcina: ja, mimo kiepskiego wzroku, dobrze na nim widzę! Poprzednio miałam ten klasyczny, rurkowy, i po jego zbiciu zdecydowałam się "przesiąść" właśnie na ten.
2009-12-22Zuzanna, Warszawa
Opinia potwierdzona zakupem
moja ocena to 3+, szkło nie przejrzyste błąd w sztuce przy odlewaniu tego szkiełka dlatego trzeba się przez chwile wpatrywać zanim sie odczyta temperaturę, po za tym minusem termometr polecam
2009-11-17Marcin, Szczecin
Na początek zadajmy sobie pytanie jak powstaje napar yerba mate? Wysuszone liście i gałązki ostrokrzewu paragwajskiego są w fabryce rozdrabniane na mniejsze lub większe kawałeczki i w takiej postaci, czasem z dodatkiem olejków aromatycznych, suszonych ziół lub kwiatów czy liofilizowanych owoców, sprzedawane.
Czytaj więcejAkcesoria do yerba mate stanowią niezbędne oprócz samego suszu uzupełnienie rytuału picia herbaty paragwajskiej. Najaważniejszymi są tykwa i bombilla.
Czytaj więcej