Owocowe dodatki do Yerba Mate
2015-08-16
Dodatki do Yerba mate
Wśród składników, które często stosowane są do mieszanek yerba mate ważne miejsce zajmują owoce. W naszych Delicjach znajdują się owoce suszone lub kandyzowane. Urozmaicają one i łagodzą smak „czystego” naparu mate, a zarazem wnoszą witaminy, olejki eteryczne i sole mineralne, które w owocach takich występują w większej koncentracji. W naszych produktach znajdziemy m. in. kawałki ananasa, mango, kokosa, banana, wiśni, porzeczek czy suszoną skórkę pomarańczy czy cytryny. Produktami wzbogaconymi o takie składniki są m.in. Yerba Mate Tropikalna Wyspa, Napój Druida, Saraswati, Ognista czy Śmietankowo-Truskawkowa. Kawałki owoców znajdziemy także w markach yerba mate produkowanych w Ameryce Południowej, m. in. Pajarito Menta Limon, Taragui Naranja, Taragui Limon.
W wielu produktach znajdziemy olejki aromatyczne o zapachu owoców tropikalnych, m. in. cytryny, marakui, mandarynek czy pomarańczy (yerba mate Taragui Citricol del Litoral, Taragui Maracuya Tropical czy CBSe Silueta).
Suszone kwiaty
Nieodzownym komponentem wszystkich naszych Delicji Yerba Mate są suszone kwiaty. Są one dopuszczone do spożycia (jadalne), a dobierano je do mieszanki pod kątem zawartości olejków aromatycznych oraz walorów kolorystycznych. W naszych produktach znajdziemy m. in. płatki nagietka, róży, granatu, bławatka czy słonecznika (przykładowe produkty to: Yerba Mate Mandevilla, Napój Druida, 220V, Miodowo-Imbirowa czy Miodowy Karmel).Wasze pomysły
Nasi Klienci informują nas o swoich smakowych eksperymentach. Tu pomysłowość nie zna granic. Do klasycznych marek yerba mate dolewają soku owocowego (pomarańczowy, cytrynowy), dorzucają plasterki owoców (najlepsze są kwaskowe cytryny, pomarańcze czy kiwi), zaparzają mate w świeżo rozłupanym orzechu kokosowym lub lekko wydrążonym owocu grapefruita. Inni dolewają do naparu mleka czy miodu, dosypują kawy, stewii, pokruszonej czekolady lub cukru. Są też tacy zwolennicy yerba mate, którzy napar traktują jako dodatek do świeżo sporządzonych przecierów owocowych (na przykład zmiksowanych truskawek lub brzoskwiń) lub jako składnik bazowy do produkcji napojów chłodzących.
Pokaż więcej wpisów z
Sierpień 2015